AI – vad är nästa steg för Sverige? En webbsänd paneldiskussion

AI- vad är nästa steg för Sverige? En webbsänd paneldiskussion | Vinnova

AI förändrar vårt samhälle i grunden och är avgörande för vår konkurrenskraft, vår välfärd och för ett hållbart samhälle. Idag ligger Sverige på plats 17 i det globala AI-index. Vi behöver ta krafttag för att maximera vår potential. Vad är mest avgörande för att lyckas med detta? Vi samlar några av Sveriges AI-experter till ett öppet webbsänt samtal.

Varmt välkomna att delta i vår webbsända omvärldspaning och paneldiskussion om AI-läget just nu och hur Sverige behöver agera. Vår panel med AI-experter med en bredd av perspektiv diskuterar vad Sverige behöver göra nu, både för att på ett hållbart sätt använda AI:s kapacitet för att skapa ett bättre samhälle och för att vi som nation ska stå oss i den globala konkurrensen.

Alla är överens om att det är bråttom, men vilka åtgärder är viktigast? Var har vi som land våra styrkor och hur ser vår potential ut för att ta en ledande global position? De frågorna hoppas vi komma steget längre i att svara på och vi vill gärna ha med er – politiker, beslutsfattare i alla delar av samhället och näringslivet, entreprenörer och alla ni andra som är med och driver innovation inom och genom AI.

Webbsändning 19 april kl 13.00 – 14.00

 • Inledning – moderator Fredrik Weisner, områdesledare Digital omställning, Vinnova
 • AI i världen och Sverige – ”En utblick över AI-nuläget i världen utifrån användning, konkurrens och ledarskap. Hur placerar sig Sverige?”- Göran Lindsjö, senior internationell AI-rådgivare och serieentreprenör
 • Paneldiskussion: ”AI – vad är nästa steg för Sverige?
  • Evelina Anttila, Vd och partner venture capital-bolaget Wellstreet, fd chefsjurist på AI-bolaget Peltarion
  • Sara Mazur, Verkställande ledamot Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, före detta styrelseordförande WASP, Wallenberg AI Autonomous Systems and Software Program
  • Martin Svensson, Vd AI Sweden
  • Johan Harvard, Vice President på Silo AI med ansvar för strategisk rådgivning inom AI
  • Göran Lindsjö, Senior internationell AI-rådgivare och serieentreprenör

Anmäl dig och få en webblänk skickad till dig innan sändningen eller följ sändningen via Linkedin.

Detta event anordnas av Vinnova, för frågor eller anmälan, klicka dig vidare via ovan länk.