Aldersvennlig Norge

Aldersvennlig Norge

Senteret for et aldersvennlig Norge har tagit fram kampanj Aldersvennlig Norge som riktar sig till äldre där de bland annat vill möjliggöra att ta vara på kraften hos sina seniora invånare. Arbetet grundas i möjligheten att vi blir äldre och vi lever längre och att för många kommer pensioneringen att vara nästan en tredjedel av livet. Det blir därför viktigt att se till att det är meningsfullt både för individen och för samhället. För att skapa möjligheter som ska hålla oss aktiva, delta med andra och stanna hemma så länge som möjligt behöver vi planera lite.

Åldersvänliga Norge kampanjer vill fokusera på vad som är viktigt för “dig” under de kommande åren för att du ska ha ett bra liv hela livet? Kampanjen vill få dig att reflektera över fem frågor:

Hur kommer jag att må?
Vad vill jag fylla min tid med?
Vem vill jag umgås med?
Var vill jag bo?
Hur vill jag leva?

Under rubriken Var vill jag bo kan du bland annat läsa om hur du kan reflektera över att göra ditt hem smartare. Där lyfts att modern teknik ger möjligheter till en praktisk, trygg och säkert hem som kan bidra till många kan stanna hemma längre.

Senteret for et aldersvennlig Norge är en nationell kompetenscenter som arbetar för att främja ett åldersvänligt samhälle i samverkan med olika aktörer och den offentliga sektorn. Centret är en del av Helsedirektoratet.