Fartfylld inspirationsdag i Älmhult med temat digitalisering och AI

Fartfylld inspirationsdag i Älmhult med temat digitalisering och AI | Älmhults kommun (almhult.se)

Älmhults kommuns gemensamma inspirationsdag blev en framgång när alla 1764 medarbetare var inbjudna för att utforska framtidens utmaningar och möjligheter inom digitalisering och artificiell intelligens (AI).

Under gårdagen genomfördes årets stora inspirationsdag med medarbetare och chefer i Älmhults kommun. Det blev en dag med positiva möten, värdefulla diskussioner och ny kunskap om att växla upp och ställa om.

Kommunchef Susann Pettersson inledde och pratade om vikten av gemenskap, kreativitet och ett positivt arbetsklimat. Därefter följde en framtidsspaning från Kairos Future och inspirerande föreläsning om AI och förändringsresan. Dagen fylldes också med interaktiva workshoppar, hackathon och inspirerande seminarier.

Det känns bra att vi i Älmhult jobbar med att rusta oss för framtiden! Nu är det dags att börja digitalisera, automatisera och börja förstå vad AI kan hjälpa oss med, berättar Susann.

390 idéer på bara 7 minuter – är det möjligt?

En av höjdpunkterna var de livliga diskussionerna under de interaktiva workshopparna där deltagarna hade möjlighet att dela sina erfarenheter och idéer. Resultatet blev imponerande 390 idéer för att förbättra arbetsmiljön och samarbetet inom organisationen.

Robert Palmqvist, IT-chef, är positiv:

Fantastiskt roligt att vi kan genomföra en inspirations- och utvecklingsdag för alla i kommunen. Tillsammans skapade vi en dag fylld med ny kunskap för att göra Älmhult ännu bättre.

Stort tack till alla arrangörer och deltagare som gjorde dagen möjlig!