En person håller i en smarttelefon vid en dators tangentbord

Filmer från Välfärdsteknikdagen 2022

Den 1 december 2022 ordnade Kompetenscenter en digital konferens för att lyfta utmaningar och vägen framåt mot en digital äldreomsorg. Här finns korta filmer som modellkommuner tagit fram och inom kort kommer även två av de mest uppskattade föreläsningarna att kunna se och höras igen.

Kompetenscenter har under projekttiden 2020-2020 stöttat kommunerna genom att samla, skapa och sprida kunskap och kompetens inom områden som rör verksamhetsutveckling av omsorgen av äldre genom digitalisering. Det samlade stödmaterialet i form av vägledningar, utbildningar och filmer hittar du på den här webbplatsen.

Välfärdsteknik ur brukarens perspektiv

Fyra kortfilmer som visar kommunernas arbete med välfärdsteknik ur brukarens perspektiv.

  • När Kramfors införde digitala lås – Jennie Byström som arbetar på Höga kusten hemtjänst, berättar om hur det var när Kramfors kommun införde digitala lås.
  • Unik lärmiljö i Skellefteå – Skellefteå kommuns vård- och omsorgsavdelning har byggt upp en unik lärmiljö för att göra vård, omsorg och stöd ännu bättre. På Lärcentra kan medarbetare och studerande testa och öva på många olika moment i var dags arbete. Det handlar om att samskapa, lära och sprida.
  • Digital tillsyn i Skellefteå en brukare berättar – Fritze Lindholm, brukare av digital tillsyn, berättar om hur hon upplever tekniken digital tillsyn.
  • Daglig verksamhet höjer digital kompetens hos brukarna i Lund – Unikt, en dagliga verksamhet i Lunds kommun där deltagarna får möjlighet att höja sin digitala kompetens. Medverkar gör användarna Yousif Salman och Eron Teklehainanot.