Medtech 4 health Innovation award

Har ni utvecklat vård och omsorg med hjälp av ny teknik – nominera ert eget eller andras arbete!

Har du och dina kollegor förbättrat för patienter och brukare genom att utveckla och/eller implementera ny medicinteknik? Har ni kanske förändrat och förbättrat ert arbetssätt? Eller vet du någon eller några som har gjort det? Nominera dem, eller varför inte dig själv, till Medtech4Health Innovation Award. Vinnande bidrag får 100 000 kronor och tre finalister får en film om sitt arbete producerad.

Medtech4Health är ett strategiskt innovationsprogram inom medicinteknik som finansieras av Vinnova. Varje år delar programmet ut priset Medtech4Health Innovation Award till medarbetare i vård och omsorg.  Syftet är att lyfta fram goda exempel på när vården och omsorg aktivt deltar i utvecklingen och införandet av medicinteknik som leder till betydelsefulla förbättringar. En viktig komponent är att innovationen går att överföra till andra verksamheter och skala upp.

Hemsjukvården i Umeå belönades 2020
Förra året var medarbetare och ledning i hemsjukvården i Umeå kommun en av tre finalister för ”ett engagerat införandeprojekt av automatisk tilldelning av dosdispenserad medicin.

Så här går Medtech4Health Innovation Award till:

  • Du nominerar den eller de du anser uppfyller kriterierna via ett enkelt formulär på webbplatsen medtech4Health.se senast den 30 november 2020.
  • En jury bedömer nomineringarna och väljer ut tre finalister.
  • Finalisterna får en film om sitt arbete producerad.
  • Vinnares koras, i samband med branchorganisationen Swedish Medtechs årsmöte i april 2021 och tar emot prissumman på 100 000 kronor. Om inte Corona-läget tillåter sker det digitalt.

Läs mer om utmärkelsen, kriterierna och hur du nominerar på medtech4health.se

Följ gärna den spännande fortsättningen på Medtech4Healths Linkedin