Hemtjänstportalen. Detta är en portal för dig som är aktiv inom hemtjänst eller jobbar med utformning och förändring av hemtjänstens arbete.

Hemtjänstportalen

Vid Institutionen för designvetenskaper på Lunds Tekniska Högskola har forskare skapat en digital portal för alla som är aktiva inom hemtjänsten eller jobbar med utformning och förändring av hemtjänstens arbete. Portalen, som kort och gott heter ”Hemtjänstportalen”, innehåller praktiska exempel, utbildningsmaterial, rapporter och vetenskapliga publikationer om arbetsmiljön.

– Vi kan inte garantera att det blir en komplett översikt men vår ambition är att fånga upp mycket material som berör hemtjänstens arbetsmiljö med primärt fokus på Sverige och Norden, säger Johanna Persson, forskare vid Lunds tekniska högskola och kontaktperson för Hemtjänstportalen.

Forskarna kallar portalen för en digital resurs. Den är ett resultat av det Fortefinansierade projektet Att skapa en bättre arbetsmiljö i hemtjänsten. Alla som jobbar på olika sätt med eller inom hemtjänsten är välkomna att bidra med material som kan publiceras på portalen.

– Förhoppningen är att de som använder resursen ska bidra med information som vi lägger upp på sidan och på så sätt sprids informationen. Det kan till exempel vara en utvärdering av ett nytt arbetssätt som man provat i någon verksamhet. Men vi själva, som jobbat i projektet, kommer också att fylla på kontinuerligt med information när något nytt dyker upp, säger Johanna Persson.

Läs mer: Hemtjänsten trivs med jobbet – trots usel arbetsmiljö 

Intresserad av att bidra med kunskap? Tips, artiklar eller länkar till material skickas till [email protected].