Innovationsutmaningen 2021 - Vård och Omsorg

Innovationsutmaningen 2021 – Vård och Omsorg

Peltarion och Microsoft letar efter människor som vill göra världen till en bättre plats. Har du eller dina medarbetare en idé som kan förändra hur vi jobbar med vård och omsorg i Sverige?

Då är det här utmaningen för dig. Registrera dig och börja fundera på din idé. Peltarion och Microsoft kommer stötta dig med inspiration och hjälp av data scientists och AI-experter. 

Du registrerar dig själv eller en grupp och kommer att få delta i ett par föreläsningar för att komma igång och få hjälp med inspiration kring både idéer och själva tekniken.

Den 10:e Maj genomförs en kickoff där som startar med inspirationsföreläsning om möjligheterna med digitalisering av vård och omsorg samt hur Peltarions AI-plattform och Microsofts Power Platform fungerar. Själva tävlingen körs 17-30 Maj, det är då du bygger din applikation och får hjälp av oss. Kriterierna som juryn kommer utvärdera är att din applikation:

  • Löser ett verkligt problem, det kan också innebära att du utvecklar en befintlig tjänst så att mervärdet är tydligt
  • Bör gå att implementera som pilot utan att kräva stora systembyten eller dylikt.
  • Innehåller både en AI-komponent (Peltarion) samt en applikationsdel (Power platform)
  • Ska vara applicerbar inom “vård och omsorg”, men måste inte relatera till själva vård/omsorgsutövandet. Dvs idéer kring drift och kringtjänster är också välkomna.

Efter det väljer juryn en vinnande lösning som kommer att annonseras första veckan i juni. Vinnaren får stöd från oss i att implementera sin lösning för användning i verksamheten.