Webbinarium: Practical Examples from Digitally Transformed Service Models in Existing Organisations

Lyckad implementering handlar om kultur i organisationen. 18/11 kan du få reda på hur!

Webbinarium: Practical Examples from Digitally Transformed Service Models in Existing Organisations

I projektet  Vård och omsorg på distans har drygt tjugo projekt i åtta regioner och 52 kommuner i Norden gått igenom en implementeringsprocess för att ställa om till distanslösningar i vård och omsorg. Det har skett bland annat med hjälp av det norska implementeringsverktyget Vejkart for tjenesteinnovasjon (Färdplan för tjänsteinnovation/Roadmap for Service Innovation).

På webbinariet Practical examples from digitally transformed service models in existing organisations, onsdagen 18 november klockan 13.00 – 14.30, presenterar vi ett par av dessa projekt – där samarbete mellan regionala och kommunala organisationer lyfts fram. Exemplen är hämtade från Island och Norge.

I Akureyri på norra Island leder chefsläkaren Sigurður E. Sigurðsson och sjukhuschefen Halldór Sigurður Guðmundsson ett projekt som bland annat går ut på att implementera distanslösningar utifrån regional sjukvård och kommunal omsorg.

Från Norge deltar Kjetil Løyning som är projektledare för e-helse Agder 2030. Han berättar om framtida organisering av självmonitorering och egenvård från egna hem, en satsning som involverar både kommunal hemsjukvård och vård inom hälsosektorn.

En viktig erfarenhet från de praktiska exemplen är att lyckad implementering handlar om kultur i organisationer, där de inledande processerna med förankring och insiktisarbete är av stor betydelse.

Läs mer om projektet Vård och omsorg på distans.