Mötesplats Digital omställning Skåne

Mötesplats Digital omställning Skåne

Välkommen till en heldag i Malmö den 31 januari kl. 10-15 där vi fokuserar på hur kommuner och regioner kan arbeta tillsammans med digital omställning.

Mötesplats Digital omställning Skåne

Dagens teman: 

  • Konkret verksamhetsnytta med datadriven utveckling.
  • Sveriges nya digitala infrastruktur – fördelar för kommuner och regioner.
  • Är digital omställning nyckeln för att lösa klimatutmaningarna?
  • Säker digital kommunikation – äntligen dax att bli av med din fax!
  • Öppna och delade data, vad är på gång i Sverige och hur kommer du igång?

Under Mötesplats Digital omställning Skåne erbjuder vi inspiration och kunskap om hur datadriven utveckling både kan bidra till konkret vardagsnytta i din verksamhet och bidra till att lösa de globala klimatutmaningarna. Du får också ta del av varför det är viktigt för Sverige att utveckla en gemensam digital infrastruktur och vilka fördelar det innebär för kommunala och regionala verksamheter.

Du får dessutom ta del av lärdomar och resultat från det regionala samverkansprojektet Skånsk samverkan för innovativ informationshantering (S2i2-projektet) där elva skånska aktörer har jobbat tillsammans för att driva på utvecklingen inom öppna data och för att underlätta införandet av den nationella tjänsten Säker digital kommunikation i Skånska kommuner. Många av er har varit i kontakt med projektet på olika sätt och nu berättar vi mer om erfarenheter, lärdomar och hur resultatet blev. 

Mötesplats Digital omställning Skåne vänder sig i första hand till dig som har en ledande eller strategisk roll inom verksamhetsutveckling och som vill veta mer om hur du kan dra nytta av digital omställning för att effektivisera, förbättra och utveckla den verksamhet du ansvarar för.

Konferensen hålls fysiskt på Media Evolution City, Stora Varvsgatan 6A i Malmö. Vi vill gärna träffa våra Skånska kollegor på plats i Malmö men välkomnar mer långväga deltagare att delta på distans. Länk till webbsändningen skickas ut några dagar i förväg.