PCV-spelet spelas i en smart telefon

PCV-spelet

PCV-spelet

Lär dig mer om personcentrerad vård med spelappen PCV-spelet, som finns gratis på App Store och Google Play – med pedagogisk handledning.

Centrum för personcentrerad vård – GPCC arbetar ständigt med att sprida kunskap om personcentrerad vård genom en bukett av olika verktyg. Mer traditionella är utbildningar och läroböcker, men PCV-spelet är en spelapp som kan laddas ner av vem som helst som vill lära sig mer om personcentrerad vård. Det kan laddas ner gratis till mobil eller surfplatta.

Som komplement till spelet finns även en pedagogisk handledning, främst riktad till yrkesverksamma och utbildningsanordnare. Handledningen kan laddas ner som PDF, se till höger.

Hur spelet går till

När spelaren har skapat en profil öppnas en virtuell vårdvärld där hen via en karta väljer uppdrag. Spelet är uppdelat i olika nivåer som består av olika uppdrag inom och utom spelet, en anslagstavla med filmer och texter samt en quiz. Syftet är att få spelaren att reflektera kring och lära sig mer om personcentrerad vård, dels på ett generiskt plan, men också i den egna arbetssituationen. Efter avklarat spel kan spelaren ladda hem ett diplom som kan tryckas ut och sättas upp på väggen.

– När en forskningsbaserad verksamhet och ett spelföretag möts uppstår ett spännande möte. Två kulturer har befruktat och lärt av varandra på ett spännande sätt som resulterat i ett spel om personcentrerad vård, säger Irma Lindström Kjellberg, projektledare för spelet och utbildnings- och implementeringsansvarig på GPCC.

PCV-spelet finns gratis på App Store och Google Play. Sök på PCV-spelet.